Hírek

Kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítása Agrár-környezetgazdálkodási és Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása felhívások esetén.

(2020. november 23.)

A VP4-10.1.1-15 Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés és a VP4-11.1-11.2-15 Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása pályázati felhívások dokumentációinak módosítás értelmében lehetőség van a kötelezettségivállalási időszak 1 évvel történő meghosszabbítására. A változtatás eredményeképpen a támogatási időszak 2016. január 1-től 2021. december 31-ig tart.

A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának ügyintézésével kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken kérhet tájékoztatást.

Tápanyag-gazdálkodási terv készítés

Agrár-környezetgazdálkodás és Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása pályázatok keretében, a következő évi főnövény tápanyag-gazdálkodási tervének elkészítési határideje tárgyév szeptember 30.

Nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak az első tápanyag kijuttatása előtt kell tervet készíteni.

A tápanyag-gazdálkodási tervet 5 évél nem régebbi talajvizsgálati eredmény alapján, mérleg szerint vagy emennyiben releváns levél és talajvizsgálati eredményre alapozottan kell elkészíteni.


Tápanyag-gazdálkodási terv készítésével kapcsolatban a lenti elérhetőségeken kérhet ajánlatot.

(2020. szeptember 14.)


GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ VEZETÉSE

A helyszíni és adminisztratív ellenőrzések állandó eleme a gazdálkodási napló naprakész vezetésének ellenőrzése. Gazdálkodási naplójának elkészítésével kapcsolatban a lenti elérhetőségeken kérhet tájékoztatást.

Gazdálkodási naplót az alábbi esetekben illetve támogatásokban résztvevőknek kell vezetni:

- Agrár-környezetgazdálkodás felhívás

- Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés és ökológiai gazdálkodás fenntartása

- A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás

- Nitrátérzékeny területen gazdálkodók

- Termeléshez kötött támogatás igénylők

- NATURA 2000; THÉT területen gazdálkodók

Frissült az ökológiai gazdálkodásban használható szerek jegyzéke

(2020. május 12.)